020 WEBDESIGN

Updaten

Op de vormgeving en functies waarmee een zelfgemaakte website van 020 Webdesign (020W) opgeleverd wordt heeft u levenslange garantie, veranderende eisen en systemen van externe partijen zoals Google en uw websitehost uitgezonderd. Maar er zal een moment komen waarop u de teksten of afbeeldingen van uw site wilt updaten of bijwerken.

U heeft daarin bij 020W de keuze uit drie opties: 1) u besteedt het helemaal uit aan mij, 2) een zeer eenvoudig te bedienen module waarmee u zelf de teksten en tabellen kunt bijwerken, 3) een Wordpress-systeem (WP~) waarmee u ook de afbeeldingen kunt wijzigen. Sommige combinaties zijn ook mogelijk. De opties worden hieronder toegelicht.

 1. Uitbesteden. Als u goed kunt aangeven wat waar bijgewerkt moet worden, hoeft u dat niet veel te kosten. Ik weet precies hoe uw website gebouwd is dus ik kan daar telkens snel klaar mee zijn. Verder reken ik per half uur af, waar ik € 30 excl. BTW en prijsindexatie voor reken. Een en ander wordt in een bijwerkcontract vastgelegd, maar u betaalt uiteraard alleen als er iets bijgewerkt moet worden.
Laptop met notititie 'Update'
 1. Een zeer eenvoudige module waarmee u teksten en tabellen kunt updaten en bijwerken. Daarin is 020W uniek. U zult deze module waarschijnlijk nergens anders vinden want ik heb hem zelf gemaakt. Zie hier een demo.

  Mocht u daar een fout mee maken dan heb ik een kopie van uw site zoals hij opgeleverd is. Helaas kunnen met de module geen afbeeldingen veranderd worden.

 2. Een WP-website. Daarmee kunt u alles updaten en bijwerken, zelfs de lay-out. WP-sites kennen echter ook nadelen:
  • Het werken met WP vergt een aantal studie- en oefenuren van u, vooral als u meer wilt veranderen dan alleen teksten. En u zult het regelmatig moeten doen om de vaardigheid te behouden. Daarbij verandert het WP-systeem qua vormgeving en gebruik op gezette tijden. De bijwerkmodule van 020W is veel eenvoudiger en verandert niet.
Kind met laptop
 • Ondanks dat u met WP wel afbeeldingen kunt wijzigen, kunt u ze er niet mee optimaliseren. Uw website zal daardoor mogelijk trager laden.
 • Met WP bent in principe gebonden aan bestaande lay-outsjablonen. Het aanpassen van een sjabloon of het helemaal zelf bouwen in WP is op zich ook mogelijk, maar daar gaan meestal meer uren in zitten dan in het zelf bouwen zonder WP.
 • Er zijn soms beveiligingsproblemen mee. Voor hackers is het niet interessant om een site van één normale partij te kunnen hacken (overheden en bijzondere bedrijven uitgezonderd), maar wel een systeem waar veel sites op draaien. Vanwege die problemen wordt het WP-systeem regelmatig bijgewerkt, maar dat kan tot gevolg hebben dat een site gaat disfunctioneren. Op die disfuncties geeft 020W geen garantie.
Website wordt verbouwd
 • WP-sites voldoen meestal maar aan een paar Kwaliteitscriteria. Dat ligt vooral aan dat de beschikbare sjablonen meestal gemaakt worden door goedwillende amateurs. Er worden wel sjablonen gemaakt door professionals, maar die zijn meestal op maat gemaakt voor grote bedrijven of instellingen, en zijn niet te koop.
 • WP-sites zijn moeilijk over te zetten naar een andere webhost. Dat kan soms nodig zijn omdat niet alle webhosts goed (blijven) functioneren, waardoor de bereikbaarheid van de website achteruit kan gaan. Ook komt het voor dat webhosts hun prijzen overmatig verhogen.

Deze nadelen gelden ook voor vergelijkbare systemen als Drupal, Joomla en Magento.

Webwinkel beginnen?

Mocht u een webwinkel willen beginnen, dan heeft u geen andere keuze dan een systeem waarmee u ook afbeeldingen e.d. kunt bijwerken. U doet u er dan goed aan wel WP te (laten) gebruiken, met de WooCommerce plugin. Ondanks alle genoemde bezwaren. Uit de diverse tests en gebruikers­tevredenheidsonderzoeken komt die combinatie voor webwinkels als beste naar voren.

U heeft dan twee opties: hem zelf maken of hem laten maken. Helaas maakt 020W geen webwinkels, maar als u zoekt op "webwinkel laten maken" (met aanhalingstekens) plus uw woonplaats of stad in de regio erachter, zult u diverse bedrijven vinden.

Contact

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen: